leonardo transparent
Bun venit! Eu sunt Leonardo, gazda voastră.

Comenzi telefonice la nr. 0721102086 | 0770349802 | 0314255015

Printul iluziilor

Prințul iluziilor

ImprimareEmail
Ilustrații:
Cristina Țurlea
Interior:
două culori
Număr de pagini:
80
Conținut:
carte de povești
Colecția:
Basm XXI
Legătorie:
broșată
Apariție:
martie, 2017
Format:
20 x 27 cm
ISBN:
978-606-8782-89-8
Coperta:
paperback, policromie
Descriere

Cartea "Prințul iluziilor" ne poartă prin intermediul personajului principal, copilul Daniel, într-o lume paralelă. Acolo personajele au nume stranii, de exemplu "Neamprost" și tot felul de reguli, pentru orice, care mai de care mai ciudată.

Daniel nimerește accidental în această lume și este nevoit să înfrunte tot felul de provocări pentru a reuși să revină în lumea sa, alături de părinți. Pentru a vedea cum s-a descurcat și cât de repede s-a întors, trebuie sa citiți această carte plină de fantezie.

 

Dan C. Mihăilescu, Omul care aduce(a) cartea, despre "Prințul iluziilor":

 

"Dacă aţi ajuns cu ochii şi cu degetele taman aici, înseamnă că aveţi nevoie de această carte. Fie şi ca iluzie. Nu-i aşa că aveţi un copil hipnotizat de ecranul computerului şi căruia lectura, ba chiar cartea ca obiect, îi sunt antipatice? Iar dumneavoastră, adică cei din generaţia noastră, am păstrat cu sfinţenie în sertarele sufletului, ca pe un străvechi diamant de familie, superstiţiile cărţii ca eliberare, ca zbor al fanteziei, umplere a minţii şi sete de aventură, nu-i aşa?

Ei bine, Prinţul iluziilor face dreptate ambelor părţi. Daniel, adolescentul nemulţumit de obiceiurile prăfoase din biblioteca părinţilor, se apucă el însuşi să-şi facă drum iniţiatic prin labirintul încercărilor de curaj imaginativ, în vreme ce Stelian Ţurlea, după şase cărţi despre Daniel, cu aventuri ca-n Cireşarii veacului XXI, devine personaj ironizat de propriul fiu, cu duioşie, desigur.

Să nu cumva să credeţi că ieşim din timp şi plonjăm într-un basm ieftin, rupt de lumea prezentului. Toţi eroii fabuloşi din această şarjă ghiduşă la adresa globalizării din era Internetului, toate întåmplările cu suspans, probele de încercare a fanteziei, virtuţilor, curajului şi vitezei de reacţie mentală vizează o ţintă cåt se poate de morală: lupta împotriva masificării, a dezumanizării prin hipercorectitudine politică. Rezistenţa sufletească la neagra utopie a unei planete populate de hipercetăţeni supranaţionali gåndind în conformitate cu viitoarea ordine mondială în care capitalul, munca şi materiile prime nu vor mai juca nici un rol, fiecare hipercetăţean va fi egalul celorlalţi şi toată lumea va trăi în interacţiune.

Ce aiureală! exclamă Daniel. O lume ca asta nu poate fi suportată. Iată esenţa începutului. Restul… e libertatea de-a fi ca libertate a lecturii."

Cărți vizualizate recent

 • Printul iluziilor

  Prințul iluziilor

  Ilustrații:
  Cristina Țurlea
  Interior:
  două culori
  Număr de pagini:
  80
  Conținut:
  carte de povești
  Colecția:
  Basm XXI
  Legătorie:
  broșată
  Apariție:
  martie, 2017
  Format:
  20 x 27 cm
  ISBN:
  978-606-8782-89-8
  Coperta:
  paperback, policromie

Comenzi telefonice la numerele: 0721102086 | 0770349802 | 0314255015