leonardo transparent
Bun venit! Eu sunt Leonardo, gazda voastră.

Contact: office@eintegral.ro

08 iulie 2018 - BucureștiFM.ro despre Editura Integral pentru copii:

"Cele mai multe dintre cărțile pentru copii pe care le citeam erau inteligent calibrate pentru orice modalitate de a plânge doream să aleg. Pentru un plâns constant, intens și zgomotos citeam Fetița cu chibrituri. Pentru tristețe pe parcurs și plâns la sfârșit citeam Sărăcuțul, Mica sirenă sau Frunza. Iar dacă doream un plâns clasic de lungă durată, cu icnete și lacrimi șuvoi, citeam, bineînțeles, Singur pe lume…

…Și vreme de mulți ani, vreo patruzeci la număr, am crezut că rostul cărților pentru copii este acela de a-i face să sufere, așa că nu am mai citit astfel de cărți… până în ziua în care Costel Postolache a fost invitat într-o emisiune radiofonică și a scos din geantă câteva exemplare din Lunile și anotimpurile, o cărticică mică mică scrisă chiar de el. ”Poate organizați un concurs și le dați drept premiu, sau le dați pur și simplu cadou copiilor” a spus Costel Postolache, după care a plecat.

”S-o crezi tu” mi-am zis în gând… ”Știu exact ce se ascunde în spatele acestei coperți minunate, dar sunt totuși curios cum ți-ai construit capcana, pe care văd că a ilustrat-o Ruxandra Romanciuc, ca să pară și mai atractivă. Îi dai un sentiment de falsă siguranță copilului și îl faci să plângă la final? Sau îl iei tare de la început, ca să se apuce de urlat încă de la pagina trei? Ai greșit că mi-ai lăsat mie cărțile… pentru că eu am să-i feresc pe micuți, mă pun paravan, preiau eu tristețea, sunt călit, pot să descarc și zece giga de lacrimi, dacă nu m-a doborât Gârleanu în clasele primare n-o să reușești tu să… ”

Am zis cu voce tare ”Hit me!” pentru a-l imita pe Keanu Reeves (Johnny Mnemonic – minutul 10 și 45 de secunde respectiv minutul 86 și 12 secunde) și apoi am deschis cărticica…

05 iunie 2018 - Descoperă.ro despre Editura Integral pentru copii:

 

"Ediţia a doua a cărţii pentru copii Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, de Stelian Ţurlea, nominalizată la premiile Uniunii Scriitorilor din România, a apărut la editura Integral, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Despre acest volum, criticul literar Alex Ştefănescu scria la momentul lansării: Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În «Călătorie fantastică în vreme de eclipsă», doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă. Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon, de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste, notează Mediafax.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, «un băiat de nouă ani, voinic, tuns scurt, cu un nas mic şi cârn», străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.

La aceeaşi editură Integral au mai fost reeditate şi alte cărţi pentru copii semnate de Stelian Ţurlea: Pasărea nopţii, Cavalerul spaţial, Daniel şi Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prinţul iluziilor.

Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi două de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume."

11 iunie 2018 - TalenteDeNăzdrăvani.eu despre Editura Integral pentru copii:

 

"Nu toate activitățile sunt de „distracție”, așa cum au unii copii impresia. Multe sunt de ecologizare, protejare a mediului, adică fix lucrurile acelea pe care noi nu prea le facem și care intră la capitolul educației non-formale. Dar când le faci cu prietenii, nu mai par deloc dificile.

 

Ultima activitate încheiată a fost de 1 Iunie, la Bookfest, unde au fost invitați la standul Editurii Integral să ajute la promovarea volumului Cercetașii. Îl aveam cumpărat încă de la debutul ei în asociație, căci pe carnetul cu lista îndatoririlor era și lectura volumului. Eu l-am înțeles pe sărite, căci Iris când citește nu se poate abține să nu facă spoilere pentru cei din jur.

 

Așadar, de 1 Iunie, îmbrăcați în uniformă completă, inclusiv bocanci, s-au plimbat prin târg cu cartea în mână încercând să convingă lumea să o achiziționeze și să afle mai mult despre cercetași.

Și dacă tot am ajuns la standul Editurii Integral, am completat colecția de cărți pentru copii cu câteva volume. 

 

Am continuat apoi cu Idei de afaceri pentru juniori, cu dedicație pentru Iris, care și-a propus în vara aceasta să coasă mărțișoare ca să aibă stoc în februarie, nu ca anul trecut, când cererea a depășit oferta ei și nu a făcut față cu producția. Poate cartea o ajută să își facă ordine în mica afacere. Ultima, pe care vreau s-o testez la școală, este o poveste moralizatoare despre cum îi percepe societatea pe cei diferiți și cât de greu este să faci față etichetelor. Sunt foarte curioasă cum o vor percepe copiii."

28 aprilie 2018 - AmNăscutAcolo.ro despre Editura Integral pentru copii:

 

"Editura Integral pentru copii și AmNăscutAcolo.ro premiază mămicile care povestesc cum au născut, împărtășind experiența lor gravidelor care așteaptă cu emoție momentul nașterii.

Cadoul este simbolic și constă într-o carte de la Editura Integral, un scutec din finet multifuncțional (100% bumbac fin) oferit de AmNăscutAcolo.ro și pix promoțional.

 

Se acordă pentru implicare și pentru timpul prețios alocat de mămici. Premiul se acordă garantat.

AmNăscutAcolo.ro este cel mai vechi și mai amplu site dedicat poveștilor reale despre naștere.

 

Mii de mămici au povestit deja experiențele trăite în maternitățile de stat și cele private.

Cărțile pentru copii de la Editura Integral sunt educative și contribuie la o dezvoltare cognitivă și psihologică armonioasă a copilului.

 

Pot fi comandate online accesând eIntegral.ro"

10 mai 2018 - Mediafax despre "Călătorie fantastică in vremea eclipsei", autor Stelian Țurlea, din portofoliul Editurii Integral pentru copii:

 

"Ediţia a doua a cărţii pentru copii Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, de Stelian Ţurlea, nominalizată la premiile Uniunii Scriitorilor din România, a apărut la editura Integral, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

 

Despre acest volum, criticul literar Alex Ştefănescu scria la momentul lansării: Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În «Călătorie fantastică în vreme de eclipsă», doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă.

 

Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din «Cinci săptămâni în balon», de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, «un băiat de nouă ani, voinic, tuns scurt, cu un nas mic şi cârn», străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.

La aceeaşi editură Integral au mai fost reeditate şi alte cărţi pentru copii semnate de Stelian Ţurlea: Pasărea nopţii, Cavalerul spaţial, Daniel şi Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prinţul iluziilor."

8 mai 2018 - AgențiaDeCarte.ro despre "Călătorie fantastică in vremea eclipsei", autor Stelian Țurlea, din portofoliul Editurii Integral pentru copii:

"La Editura Integral a apărut ediția a doua a cărții pentru copii semnate de Stelian Țurlea Călătorie fantastică în vreme de eclipsă. Cartea a apărut inițial în anul 2000 și a fost nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Criticul literar Alex Ștefănescu scria la acel moment, în România literară:

Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă.

 

Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.

La aceeași editură Integral au mai fost reeditate și alte cărți pentru copii semnate de Stelian Țurlea: Pasărea nopții, Cavalerul spațial, Daniel și Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prințul iluziilor."

8 mai 2018 - Amos News despre "Călătorie fantastică in vremea eclipsei", autor Stelian Țurlea, din portofoliul Editurii Integral pentru copii:

 

"La Editura Integral a apărut ediția a doua a cărții pentru copii semnate de Stelian Țurlea Călătorie fantastică în vreme de eclipsă. Cartea a apărut inițial în anul 2000 și a fost nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Criticul literar Alex Ștefănescu scria la acel moment, în România literară:

Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual.

 

În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă. Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste.

 

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.”

29 iunie 2018 - MariaLuisa.ro despre Editura Integral pentru copii:

"În primul rând vreau să vă spun că le-am făcut o surpriză copiilor mei minunați cu aceste cărticele și s-au bucurat foarte mult când le-au văzut și au devenit și mai curioși de fiecare dată când le-am citit din aceste cărți interesante.

Din cele 4 cărți primite cea mai bine primită a fost cărticica cu rime in limba italiană.

Deși puștiul meu cel mare Andrei care are vârsta de 4 ani jumătate m-a întrebat de ce limba intaliană și nu engleza( ce face el la grădiniță) a fost foarte receptiv la aceste rime simple și frumoase.

 

Mi-a zis că îi plac foarte mult și că îl fac să râdă.

 

A îndrăgit și mai mult cărticica când i-am spus că poate să și coloreze această cărticică fiind și carte de colorat.

Pasărea nopții este o carte foarte interesantă ce curprinde 7 povești de lungime medie, potrivite pentru copiii mici care nu au răbdare să asculte și să stea într-un singur loc prea mult timp. Este o carte interesantă, captivantă ce face Poveștile lui Daniel să fie apreciate atât de cei mici cât și de părinți, bunici, frați mai mari, unchi, mătuși și toți cei cărora le revine „datoria” să le citească celor mici până învață și ei să citească și vor putea să le citească singuri."

26 mai 2018 - PorțiaDeCitit.ro despre Editura Integral pentru copii:

 

"Darius, care recent a început chiar să fie atras și de povești, nu doar de imaginile din carte, îmi aduce de multe ori pe zi cartea cu poveștile în versuri și mă pune să îi citesc. Deja le știe pe de rost, dar tot vrea să le asculte.

Povestea drobului de “sale” și a babei artăgoase îl fascinează și sunt preferatele lui, la momentul actual.

Soarecele și Bursucii ascunde și ea o poveste frumoasă, mai ales pentru copiii puțin mai măricei.

Cele două cărticele micuțe au fost deja colorate de micul artist, atunci când nu era prea ocupat să coloreze pereții.


Deși nu am mai luat contact până acum cu cărțile Editurii Integral pentru copii, am apreciat că sunt atractive, frumos ilustrate și scrise într-o manieră atrăgătoare pentru cei mici. Cu siguranță nu vor fi ultimele cărticele de la Editura Integral pentru copii pe care le vom citi.

Editura Integral pentru copii vă așteaptă la Bookfest
Dacă ajungeți la Bookfest, nu uitați ca de 1 iunie să treceți pe la standul Editurii Integral pentru copii. De ziua lor, micuții vor fi răsfățați cu premii și multe surprize."

24 mai 2018 - My Pure Style despre Editura Integral pentru copii:

 

"Titlul Poveşti cu îngeri (Claudia Groza) face parte din setul de cărţi primite. Este o carte minunată şi sensibilă pentru cei mici, însă poate fi o lectură la fel de valabilă şi pentru adulţi. Prea am uitat despre virtuţile care înnobilează fiinţa umană, prea nu mai ştim ce e Recunoştinţa sau Compasiunea, Credinţa sau Dăruirea. Pentru o lume mai curată, copiii noştri trebuie să le cunoască de cât de mai devreme, iar noi, cei mari, ar fi bine să le reconştientizăm valoarea. O recomand din suflet, e eliberatoare.

 

Pe 1 iunie, copiii se întâlnesc cu cărţile la Bookfest în Bucureşti. Haideţi şi voi la Bookfest 2018!
Şi dacă tot e despre cărţi, s-a nimerit să fie şi despre Bookfest. Bookfest reprezintă cel mai important salon de carte organizat în România. Peste câteva zile îşi deschide porţile ediţia XIII de la Bucureşti.

De 1 iunie, cei mici sunt invitaţii speciali ai Editurii Integral. Începând cu orele 12:00, în incinta Romexpo, copiii au întâlnire cu cărţile. Dragi părinţi, haideţi cu cei mici la nenumărate surprize!

La standul Editurii Integral sunt aşteptaţi toţi copiii cu vârste de peste 2 ani. Intrarea este liberă.

Aduceţi copiii în contact cu cărţile, îndemnându-i să le caute şi să le aprecieze valoarea şi făcându-i curioşi să descopere lumile de dincolo de foile imprimate."