leonardo transparent
Bun venit! Eu sunt Leonardo, gazda voastră.

Contact: office@eintegral.ro

8 mai 2018 - AgențiaDeCarte.ro despre "Călătorie fantastică in vremea eclipsei", autor Stelian Țurlea, din portofoliul Editurii Integral pentru copii:

"La Editura Integral a apărut ediția a doua a cărții pentru copii semnate de Stelian Țurlea Călătorie fantastică în vreme de eclipsă. Cartea a apărut inițial în anul 2000 și a fost nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Criticul literar Alex Ștefănescu scria la acel moment, în România literară:

Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă.

 

Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.

La aceeași editură Integral au mai fost reeditate și alte cărți pentru copii semnate de Stelian Țurlea: Pasărea nopții, Cavalerul spațial, Daniel și Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prințul iluziilor."