leonardo transparent
Bun venit! Eu sunt Leonardo, gazda voastră.

Contact: office@eintegral.ro

05 iunie 2018 - Descoperă.ro despre Editura Integral pentru copii:

 

"Ediţia a doua a cărţii pentru copii Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, de Stelian Ţurlea, nominalizată la premiile Uniunii Scriitorilor din România, a apărut la editura Integral, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Despre acest volum, criticul literar Alex Ştefănescu scria la momentul lansării: Din realitatea vieţii de fiecare zi se alunecă aproape pe neobservate în fantastic. În «Călătorie fantastică în vreme de eclipsă», doi dintre copiii-eroi ai cărţii, Alexis şi Alexandra, se suie într-un balon nedestinat zborului, folosit doar ca element de atracţie de organizatorii unui târg anual. În mod neaşteptat, balonul se desprinde totuşi din legături şi se ridică în înaltul cerului, cu cei doi copii în nacelă. Astfel începe un lung şir de peripeţii, comparabile cu cele din Cinci săptămâni în balon, de Jules Verne, dar mai puţin verosimile, de fapt, în mod intenţionat neverosimile, ca în orice poveste, notează Mediafax.

Istorisirea este plină de farmec datorită şi ideii ingenioase a lui Stelian Ţurlea de a-l prezenta pe Daniel, presonajul său predilect din alte cărţi, «un băiat de nouă ani, voinic, tuns scurt, cu un nas mic şi cârn», străduindu-se să intre şi el în poveste, împotriva voinţei autorului.

La aceeaşi editură Integral au mai fost reeditate şi alte cărţi pentru copii semnate de Stelian Ţurlea: Pasărea nopţii, Cavalerul spaţial, Daniel şi Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării, Prinţul iluziilor.

Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi două de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume."